MITEN VOIN TULLA HOITOON?

Meillä Maivitalla hoitoon tulo on tehty sinulle helpoksi. Hoitomme toimii non-stop menetelmällä, joten voit tulla milloin vain. Varmista hoitopaikka soittamalla numeroon 0400 315 069. Noudamme sinut tarvittaessa esimerkiksi lähimmältä rautatieasemalta.

Hoito alkaa vähintään 28 vrk perushoitojaksolla, jolloin majoitutaan hoitokeskuksessa. Mukaan tarvitset vaatteet ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet.

Ensimmäisten päivien aikana pääset käymään lääkärissä Lammin lääkäriasema. Lääkärimme kirjoittaa tarvittaessa sairauslomatodistuksen hoitojakson ajaksi. Vaihtoehtoisesti voit hakea sairausloman omasta työterveydestäsi.

Kun aloitat päihde- tai peliriippuvuushoidon Maivitassa, sinulla on mahdollisuus saada Kelan kuntoutusrahaa hoidon ajalta. Hakemusta varten tarvitset lääkärin lausunnon kuntoutuksen tarpeesta ja sen tavoitteista (B-lausunto). Olet oikeutettu kuntoutusrahaan myös silloin, jos sinulla on esimerkiksi sosiaalitoimen kuntoutuspäätös tai kuntoutuksen maksusitoumus.

Päihdeasiakkaiden edunvalvoja Päihdeasiamies.

MITEN SAAN LÄHEISEN HOITOON?

Alkoholistin tai päihderiippuvaisen hoitoon saaminen voi tuntua mahdottomalta johtuen päihderiippuvuuden kieltomekanismista. Soita meille, niin autamme sinua tässä asiassa ja kerromme kokemuksesta, miten henkilö saadaan hoitoon. On yleinen harhaluulo, että päihderiippuvainen ei voi toipua, jos hänellä ei itsellään ole motivaatiota. Näin ei todellisuudessa ole. Jokainen päihderiippuvainen haluaa raitistua, mutta ei yksinkertaisesti pysty sitä myöntämään tai toimimaan sen eteen. Riittää, että hän on suostuvainen lähtemään hoitoon. Hoidon tehtävänä on muuttaa ulkoinen paine lähteä hoitoon sisäiseksi motivaatioksi elää raitista elämää.

Voit varata meiltä ajan videotapaamiseen päihdeohjaajan kanssa. Tapaamisessa kerromme sinulle ja läheisellesi lisää hoidostamme ja hoitopaikastamme sekä kannustamme läheistäsi lähtemään hoitoon. Ajan voit varata p. 0400 315 069

Mikäli et löydä tältä sivustolta vastausta mieltä askarruttavaan kysymykseen, soita rohkeasti meille numeroon 0400 315 069.

MUISTILISTA HOITOON TULOON

  • Varmista hoitopaikka puhelimitse numerosta 0400 315 069.
  • Hoitoon ei saa tulla itse ajamalla. Voimme tarvittaessa noutaa hoitoon tulijan esim. Hämeenlinnan rautatieasemalta.
  • Hoitopäivänä ei saa olla päihtynyt.
  • Voit pakata mukaasi vaatetta ja henkilökohtaiset hygieniatarvikeet
  • Hoidon maksaja pitää olla selvillä. Mikäli maksajana on kunta, maksusitoumus tulee olla selvitettynä etukäteen.
  • Yhteydenpito ulkomaailmaan ja asioiden hoitaminen on rajallista perushoitojakson aikana.

YHTEYSTIEDOT

Soita meille numeroon 0400 315 069 niin keskustellaan tilanteestasi tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella.

Meihin saat yhteyden myös WhatsApp viestillä. Ota yhteyttä rohkeasti ja anna meidän auttaa. Voit jättää viestin myös anonyyminä.

JÄTÄ VIESTI

8 + 2 =

Share This
× Lähetä WhatsApp viesti