PÄIHDERIIPPUVUUDEN HOITO MINNESOTA-MALLILLA

Minnesota-mallinen hoitomme pitää sisällään lääkärintarkastukset, hallitun päihteiden alasajon, sekä kaiken tarpeellisen tiedon paremman elämänlaadun saavuttamiseksi.

Hoitomme perustuu Minnesota-malliseen hoitoon, jonka tarkoituksena on saada riippuvainen ymmärtämään oma sairautensa ja sen kielteiset seuraukset. Tämän myötä syntyy aito halu elää päihteetöntä elämää.

Meillä myös läheiset otetaan mukaan hoitoon ja heillä on keskeinen rooli auttaa potilasta viimeisen kerran ymmärtämään oma kurjuutensa.

HOITOKOKONAISUUS

  • Perushoito 28-42 vrk täysylläpidolla hoitokeskuksessa
  • Läheisviikonloppu perushoidon loppupuolella
  • Jatkohoito 48 kertaa 11 kuukauden ajan

Hoito koostuu kolmesta osiosta, jotka on kuvattu alla:

PERUSHOITOJAKSO

Hoito alkaa 28-42 vrk perushoitojaksolla, jolloin majoitutaan hoitopaikassamme. Perushoidon aikana potilas alkaa ymmärtämään juomisen aikaista käyttäytymistään ja käy sen perusteellisesti läpi. Hoitoa ohjaavat Minnesota-malliseen hoitotyöhön koulutuksen saaneet päihdeterapeutit, joilla on oma toipumiskokemus päihderiippuvuudesta. Perushoitojakson aikaisesta terveydenhoidosta sekä vieroitushoidosta vastaa lääkäri Juho Nummenmaa. Vastaanotto sijaitsee hoitokeskuksen välittömässä läheisyydessä.

LÄHEISVIIKONLOPPU

Hoidon kolmantena tai neljäntenä viikonloppuna paikalle kutsutaan potilaan läheisiä (perhettä, ystäviä, sukulaisia), jotka ovat kärsineet potilaan päihteiden käytöstä. Läheisviikonloppuun osallistuvat saavat ymmärryksen päihderiippuvuudesta koko perheen sairautena. Keskeisenä osana hoitoon kuuluu läheiskohtaaminen, jolloin läheiset pääsevät kertomaan päihderiippuvaiselle miltä hänen päihteiden käyttönsä ja käyttäytymisensä on heistä tuntunut. Tällöin läheisiä kuunnellaan ja heille myös kerrotaan mitä on kuultu ja miltä se on tuntunut. Läheisviikonlopun merkitystä toipumisessa ei voi liiaksi korostaa. Tapahtuman tarkoituksena on auttaa potilasta havahtumaan todellisuuteen ja auttaa myös läheisiä toipumaan. Lisäksi läheiset käsittelevät omaan toipumiseensa liittyviä asioita läheisterapeutin kanssa.

JATKOHOITO

Jatkohoitoon kokoonnutaan kerran viikossa 11 kuukauden ajan perushoitojakson jälkeen. Potilaan lisäksi läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on mahdollisuus jatkohoitoon. Jo perushoidon aikana raitistutaan ja jatkohoidon tarkoituksena on tukea raittiin elämäntavan oppimista.

Hoidossamme olleet potilaat, sekä läheiset ovat aina tervetulleita käymään ja kysymään neuvoa haastavissa tilanteissa. Hoidon käyneillä potilailla on ikuinen oikeus lisäviikkoon täysin maksutta, jo ennen kuin ensimmäistäkään annosta on otettu.

Ota yhteyttä meihin soittamalla numeroon 0400 315 069 niin kerromme lisää.

YHTEYSTIEDOT

Soita meille numeroon 0400 315 069 niin keskustellaan tilanteestasi tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella.

Meihin saat yhteyden myös WhatsApp viestillä. Ota yhteyttä rohkeasti ja anna meidän auttaa. Voit jättää viestin myös anonyyminä.

JÄTÄ VIESTI

3 + 6 =

Share This
× Lähetä WhatsApp viesti